Installation af vandbehandlingsanlæg – vandet lukkes den 20. juni 2024 | Boligselskabet Isafjord A.m.b.a.

Boligselskabet Isafjord A.m.b.a.

← Tilbage til nyheder

Installation af vandbehandlingsanlæg – vandet lukkes den 20. juni 2024

Udgivet den 13. juni 2024

Læs nyhed om installation af LAGUR vandbehandlingsanlæg her:

2024-06-13-installation-af-vandbehandlingsanlaeg

På foreningens ordinære generalforsamling den 18. marts 2024 blev det besluttet, at der skulle etableres et LAGUR vandbehandlingsanlæg på de 5 hovedstik, hvor der føres brugsvand ind til vores ejendom.

Installationen vil foregå torsdag den 20. juni 2024, og det forventes, at alle 5 installationer vil blive udført denne dag.

Vandet bliver afbrudt torsdag den 20. juni hen over tidsrummet 8.30 – 15.30
Det betyder, at vandet i vores vandhaner vil blive afbrudt hen over dagen i tidsrummet kl. 8.30 – 15.30. Altså ikke i hele tidsrummet men on/off hen over dagen. Det kan derfor anbefales ikke at sætte vaskemaskinen eller opvaskemaskinen i gang i dette tidsrum – og du kan evt. fylde en kande/flaske med drikkevand til køleskabet inden kl. 8.30.

Husk at informere dine eventuelle håndværkere, fremlejere, rengøringsfolk m.v.

Sådan virker det
Når installationen er overstået, kan vi begynde at glæde os til de fordele, som anlægget gerne skulle give os.

LAGUR lover, at der er flere miljømæssige gevinster, som vi nu kan høste. LAGUR-anlægget fjerner ikke kalken i vandet, men det ændrer kalkens form, så den ikke sætter sig fast på overfladerne og bliver nem at tørre af med en klud. Så det bliver dermed nemmere at gøre rent med svanemærkede produkter uden kemi. Det skåner fx fugerne i vores WC/baderum, så de holder længere. Det samme er gældende for armaturer, cisterner, elkedler, kaffemaskiner, opvaske- og vaskemaskiner m.v.

Behandlingen er kemifri og ændrer ikke på vandsmagen. Indholdet af kalk i vandet vil være uændret, så derved bevares de sunde egenskaber, som kalken i vandet medfører.

Anlægget løser ikke alle vores kalkgener, men det gør det lettere at leve med. Det vil stadig være nødvendigt at afkalke installationer og rengøre brusenichen osv. Men det skal ikke gøres så ofte fremover, og det bliver nemmere at gøre. Du kan læse mere på www.lagur.dk

Lejeaftale med LAGUR
Vi glæder os rigtig meget til at se, om alle disse løfter holder stik. Og skulle det mod forventning ikke være tilfældet, så har vi foreløbigt kun lejet anlægget med en lejeaftale, der kan opsiges med kort frist.

Skulle det derimod vise sig at blive en succes, så kan der være en bedre økonomi i at købe anlægget.

Vi ønsker alle rigtig god fornøjelse med vores nye kemifrie vandbehandlingsanlæg.

Venlig hilsen
Boligselskabet Isafjord

Bestyrelsen